10 világsztár, akik "másodállásban" lóimádók is
2017. május 29. írta: Cseri Dávid

10 világsztár, akik "másodállásban" lóimádók is

Megannyi tengerentúli mozifilm esetében láthatunk bravúros és látványos lovaglásokat a nagy fehér vásznon. Hőseinket helyettesíthetik kaszkadőrök vagy a modern technika, de sok esetben saját maguk ugranak fel egy valós ló nyeregébe. A filmes lovaglásokat lovas szemmel nézve persze felemás érzéseink lehetnek, de számos kiváló lovasembert is megemlíthetünk, akik a mesteri színészi játékuk mellett hasonló módon ülik meg négylábú társaikat. Ezeken gondolkozva jött az ötlet, hogy összegyűjtsek 10 olyan világsztárt, (legyen az akár énekes is) akiknek életük szerves részét képezik négylábú barátaink.

1, Russel Crowe 90529x5_crowe_b-gr_04.jpg

Bevallom ő az én személyes kedvencem mind színészileg, mind pedig lovaglás „ügyileg”. Az ő szakmai szemnek is tökéletes lovaglásait nézve a "Robin Hood" vagy "A nyomorultak" című filmben, (hogy a "Gladiátorról" ne is beszéljünk) születetett meg már évekkel ezelőtt e gyűjtés ötlete. 9 éves korában lépett kengyelbe először az új-zélandi színész legenda, aki azóta is töretlenül rója a megszámlálhatatlan vágtaugrásra átszámított kilómétereket.

 

ob_277e0a_legendes-d-automne-04.jpg2, Brad Pitt

Ahogy csak mifelénk emlegetik a színészt, „Bred Pityu-nak” is vannak saját lovai, sőt a hat gyermekét is meglepte hat shetlandi pónival, annak rendje és módja szerint. A "Szenvedélyek viharában" című filmben lóháton is legalább oly maradandót alkotott mint a lepedő alatt.

 

3, Johnny Deppscreen_shot_2014-05-06_at_10_18_42_am.png

Jack Sparrow földi helytartójától sem állnak távol leghűbb barátaink. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy az "Álmosvölgy Legendája" című remekmű forgatása után megvásárolta filmbéli patás partnerét.

4, Hugh Jackmanhugh-jackman-whip-01.jpg

A világ egyik legszerényebb színésze is gyakran tölti szabadidejét lovak hátán, akárcsak az "Ausztrália" című film szinte összes forgatási napján.

5, Nicole Kidmanet8uvsb.jpg

Ha már  egy „ausie” és az "Ausztrália" című film szóba került, "Miszisz Főnökről" sem feledkezhetünk meg. Az említett film varázsa egyébként olyannyira megigézte, hogy a forgatás után egyből vásárolt is magának egy marhafarmot, ahol természetesen lovakat is tartanak.

6,  Madonna

A pop nagyságos asszonya sem elhanyagolható összeget emel le bankszámlájáról, ha legkedvesebb állatairól van szó. Az örök fiatal hölgy ugyan nem a lovastudásáról híres (már jóval negyven felett volt, mikor elkezdett lovagolni), de kitartása e téren is jellemzi. Nem kisebb név vállalkozott az edzések tartására, mint a brit lovastusa legenda William Foxpitt.madonna-horse-ridding.jpg

julia-roberts-horse.jpg

 

 

7, Julia Roberts

A „micsoda nő” egy egész lovasfarmot tart fenn a nyugati parton vágtató vágyai kielégítésére. Az ő biográfiáját sem lehet lovas film említése nélkül végigolvasni, ugyanis nagysikerű és látványos dokumentumfilmet is forgatott a mongol vadlovakról.

8, Jamib75648f4e79e3c49afe952b40cc88c49.jpge Foxx

A fekete fenegyerek is kiváló lovasember hírében áll. Feltétele volt a Quentin Tarantino által rendezett hihetetlenül mesteri "Django elszabadul" című mozi főszerepének elvállalásához az, hogy saját lovával Cheetah-val lovagolhasson a kamerák kereszttűzében.

9, Pa533b8bcd81fa37131f66aadd769b32d9.jpgul McCartney

Ha őszinte akarok lenni, álmomban sem gondoltam volna, hogy az egyik legismertebb Brit zenész is már évtizedek óta a lovak társaságában keresi a megnyugvást.

 

+1 John Wayne

Sajnos a western legenda az 1907-es születése és napi 6 doboz cigaretta eltűntetése okán már az égi postakocsikat kergeti, de ennek ellenére úgy gondolom, hogy egy ilyen válogatásban nevének meg nem említése kisebb vétekkel ér fel. Számos filmjében saját lovát lovagolta a vadnyugat történeteinek leghíresebb "promótere". Ennek ellenére is olyan legendák keringenek, miszerint nem is tudott lovagolni. Ez természetesen csak humbuk, a múltszázad színészeinek csak úgy mint itthon kötelező volt lovasórákat venniük.
waynehorse.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://cseridavidkonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr9712547921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

11110000 2017.05.30. 03:10:44

Esetleg írhatnál olyanok világsztárokról, akik helyesírás-imádók.
Ja, előtte keresd ki a szótárból a helyesírás szót.

Nem tudom, hogy ha valaki annyira analfabéta, mint te, miért akar mindenáron írni... Vagy ha már akar, miért nem tanul meg.

"megvásárolta filmbéli patás partnerét"
Lehet, hogy csak kolbásznak.

tnsnames.ora 2017.05.30. 07:09:31

Nem értek egyet az előttem szólóval: sem betűileg, sem üzenetileg.
Nagyon szépen összerakott, megírt poszt volt, a képválogatás is remek lett. Jöhet a folytatás :)

Kíra Mayer 2017.05.30. 08:50:15

@11110000: Hihetetlen, hogy egyes emberek abban lelik örömüket ,hogy más ember munkáját becsmérlik. Elhisszük hogy te a Magyar Helyesírási Szótárt kívülről fújod és azt is ,hogy rettentően rosszul érezted volna agad hogy ha ezt nem adod mindenki tudomására.Keress szerintem más hobbit.
Mellesleg már a kommeneted első mondatában található helyesírási hiba.

Pic 2017.05.30. 08:55:56

Alapvetően jó kis cikk volt ez.
Nem volt ez olyan vészes, kivéve a végét.

Az a humbuk dolog nálam kiverte a biztosítékot.

Az HUMBUG te lúúúú !

Cseri Dávid 2017.05.30. 08:59:21

@Pic: Nagyon köszönöm, és elnézést de mifelénk így is említik. :) ( HUMBUG : Megfelelői megtalálhatók számos más nyelvben: francia humbug, cseh humbuk, lengyel humbug. Humbuk változata magyar nyelvterületen is használatos.)

Terézágyú 2017.05.30. 09:35:05

@Kíra Mayer:
"Hihetetlen, hogy egyes emberek abban lelik örömüket ,hogy más ember munkáját becsmérlik. Elhisszük hogy te a Magyar Helyesírási Szótárt kívülről fújod "

A blogbejegyzésben található hibák nem kell fújni kívülről a szabályzatot, csak egy kicsit oda kéne figyelni. Átolvasni még egyszer. Átolvastatni mással is. Olyannal, akinek van érettségije. (De a hibák többségét már az általánosban is említik ám.)

Ha már valaki írással foglalkozik...

mpl 2017.05.30. 16:34:02

@Cseri Dávid: valóban humbug a nálunk hasznalatos, itt a fő baj, hogy rossz helyen hasznalta a szerző. A humbug ugyanis ámítás, átverés értelmű.
Itt a "tévedés" lett volna helyénvaló szó.
(Meg sok vessző a szövegben és valaki, aki megolvassa a szöveget, mert az tényleg csapnivalóan magyartalan
süti beállítások módosítása