Tíz világraszóló érdekesség Kállai Pál mesterzsokéról
2017. február 15. írta: Cseri Dávid

Tíz világraszóló érdekesség Kállai Pál mesterzsokéról

A lóversenyzés egyetemes történetében Kincsem igazi legendává vált, míg a zsokék közül Kállai Pál neve került a halhatatlanok közé. Kitartása, hozzáállása ahhoz, amihez hozzálátott, állandó vidámsága, és nem utolsó sorban szerénysége példa értékű bárki számára. Sosem felejtette el honnan indult, azt, hogy ő is éjszakánként kilógva, egy kis faluban kezdte lovas karrierjét. Tíz érdekességgel szeretném alátámasztani miért is ő a világ egyik legnagyobb és legszínesebb életúttal rendelkező lovasembere.

119.jpg

1, Magyarországon 1089 futamgyőzelmet ért el egy emberöltőnyi pályafutása során.

2, Az Egyesült Államokban 1780 győzelmet ért el, noha rosszakarói csak pár hetet jósoltak amerikai karrierjének.

3, A fent említettekből 78 volt kiemelt futamgyőzelem, melyekből akár az egyik elérése is a zsokék álma.

4, Saját szerény bevallása szerint legalább 45000 ló hátán ült. Ez elsőre soknak tűnik, de gondoljunk csak bele, hogy az USA-ban a hét minden napján legalább napi 10 futamot lovagolt évtizedeken keresztül. 

5, Lovas balesetei után (melyeket sosem a lóra fogott) a kórházban eltöltött idejét összeadva 6 esztendőt kapunk.

6, Volt, hogy az orvosok az egyik lábának állapotát már menthetetlennek bélyegezték és a levágás sorsára ítélték, de ő megszökött a műtőasztalról. 

7, Az egyik amerikai futam előtt a startgépben a maffia hasba lövette, de ő így is győztesként lovagolta végig a versenyt.

8, Az ő neveltje volt Ron Turcotte, Secretariat a világ egyik leghíresebb és a modern idők talán legjobb galopplovának világhírű zsokéja, aki két testvérével együtt egy kanadai-francia favágó család sarjaként lett legendás lovas.

9, Számos profi boxmérkőzés győzelmét is magának tudhatja. A felkészülésben nem egyszer jó barátai Muhammad Ali és Joe Frazer segítették.

10, 73 évesen a világ legidősebb aktív zsokéjaként távozott közülünk.

120.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://cseridavidkonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr7512262724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása